Openbaar voortgezet onderwijs Hoeksche Waard

algemene header afbeelding

Hoeksch Lycée dictee voor de tiende keer!

Op woensdag 13 november jl. vond in de aula van het Hoeksch Lyceum voor de tiende keer het Hoeksch Lycée Dictee plaats. Er deden weer veel groep 8 leerlingen mee aan deze feestelijke editie.

Na een korte introductie van de heer Dekens, teamleider brugklassen, was het tijd voor mevrouw Van Antwerpen (docent Nederlands) en de heer Mourik (docent wiskunde) om het dictee te starten. Het thema van dit jaar was het Eurovisie Songfestival. Naast het feit dat het dit jaar de kristallen uitvoering was (10e editie), was er nog iets bijzonders: zowel het taal- als het rekendictee is gewonnen door één en dezelfde school.

Het taaldictee is gewonnen door Liz Bremer en het rekendictee door Zoë Dingenouts. Beide leerlingen komen van obs De Zevensprong uit Oud-Beijerland. Het Hoeksch Lyceum feliciteert de leerlingen met het behalen van deze mooie prestatie.

Naast de taal- en rekenvragen was er ook een algemeen gedeelte waarin de leerlingen als team de vragen mochten beantwoorden. Na een zeer spannende ronde werd de uitslag bekend gemaakt. De leerlingen die dit gedeelte hebben gewonnen (en dus een taart voor de gehele klas ontvangen) zijn Kaat van Noort en
Diémo Kneppers van obs ’t Kraaienest uit Piershil. Binnenkort zullen zij bezoek krijgen van de heer Mourik, hij zal de taart hoogstpersoonlijk langs komen brengen.

De avond werd afgesloten met een prijsuitreiking. Bovengenoemde leerlingen kregen van onze bestuurder, de heer Van Heeren, de prijzen uitgereikt. De avond was weer een groot succes en we kijken nu alweer uit naar de volgende tien jaar!

Agenda

Er zijn nog geen agenda items.