Openbaar voortgezet onderwijs Hoeksche Waard

algemene header afbeelding

Award voor kantine Hoeksch Lyceum

Het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. De school ontving deze prijs vanwege de gezonde inrichting van de schoolkantine.

De school heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar (in de vorm van een watertappunt en waterkannen op de balie). De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

De kantine is gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Het Hoeksch Lyceum wenst een gezonde school te zijn; alcoholvrij, rookvrij, een gezonde kantine en een stevige sportafdeling. Mens sana in corpore sano: een gezonde geest in een gezond lichaam, daar staat het Hoeksch Lyceum voor.

Agenda

Er zijn nog geen agenda items.